Bröstcancerfonden, del 2

Ikväll sänds Rosa Bandet Galan på TV3, något som jag vill slå ett slag för! På tv3 hemsida kan man läsa mer om utlottningar, telefonnummer att skänka sitt bidrag på osv...
     Mycket nöje framför tv`n ikväll!!!!


Bröstcancefonden, del 1

Det finns saker som berör, går rakt in i hjärtat. Tv`s direktsända cancergala till förmån för bröstcancerforskningen är en utav de saker som berör mig. I oktober månad satsas det för fullt på rosabandet produkter i affärerna, och naturligtvis stödjer jag detta! Det här fick följa med mig hem från affären idag!

 

Disktrasor från ICA & Lypsyl.          Så här ser disktrasorna ut!


Grattis finaste P!

Igår fyllde min finaste vän P år. Vi brukar uppvakta varandra med något litet, med undantag för jämna år, då vi slår på stort!!! :-) I år hade jag köpt en jättefin present från cult design och deras serie change. Vi brukar alltid skoja om att vi har flest värmeljusstakar/lyktor, och lovar varandra dyrt och heligt att vi INTE skall köpa något som kan sättas i samband med värmeljus till varandra....men en här kunde jag inte motstå!!!

GRATTIS VÄRLDENS FINASTE VÄN!


Dörrkrans, del 2


Lilla dottern ville också göra dörrkrans (säg det hon inte vill göra samma som sin mamma!! :-)  ), och naturligtvis fick hon det!! Hon gick stolt i affären och plockade ihop det hon skulle pryda "kransen" med!
      Denna krans blev en liten present till hennes dagmamma, som hon är väldigt glad i!



Denna krans pryder nu en dagmammas dörr!

Dörrkrans, del 1

Har inte varit tillräckligt inspirerad för att ta tag i projekt hösten än, men tack vare min käre granne M längre ner på gatan, så fick jag en hel del gjort idag! Igår fick jag nämligen se en jättefin dörrkrans som hon gjort till sig, och när jag tidigare idag åkte förbi hennes son & svärdotters hus, hängde där en krans hon skapat.
     Jag tog med mig lilla dottern och åkte till blommsteraffären för att handla lite pyssel, och resultatet ser ni här!!!

  

Då vi har en ny ytterdörr dom jag inte vill spika i, fick det bli en ställning att fästa "kransen" på.
Nu står den så fint på entretrappan!!!



Tjuvstart julens söta.

För ungefär en vecka sedan sprang jag på den här kladdkakan i frysdisken på Ica; Frödinge Kladdkaka Pepparkaka. Jag älskar julen, smakerna, dofterna och allt annat som hör julen till, så det var inget svårt val att lägga denna frestelse i kundkorgen!
     Igår använde vi denna till efterrätt, tillsammans med lingongrädde (rårörda lingon och grädde).
Jag måste säga att jag blev glatt överraskad, denna kaka kommer definitivt att få följa med mig fler gånger hem i kundkorgen!!

 

 


Ordning och reda!!

Fast vi bor i hus, har två ingångar, en massa garderober och smarta förvaringar så har jag inte lyckats komma på något bra ställe att göra av barnens skolväskor. De ligger mest i hallen och "stökar", alternativt i källaren på helgerna. Kanske inget världsligt problem, men nu är det löst!!!!
     På lilla väggen ner i källaren, direkt innanför entredörren uppe, så har vi satt upp varsin krok till barnen, och resultatet blev riktigt bra! Krokarna beställde jag från
frapp, designade av Bengt Ek.
     Jag blev nöjd, och barnen glada!!!!




   

Härliga fredag!

Idag har vi haft en härlig och ledig fredag! Har hunnit med både nytta och nöje! Så idag är det en glad och nöjd mamma som sitter i soffan och ser på Skavlan efter att ha fredagsmyst med familjen!
     Fredagar betyder mys hemma hos oss,  och trots att räkorna hade ett kilopris på 299:-,  så fick det ändå bli en skål med dessa havets guld..(ja, näst efter hummern!!) Fredagar betyder också glassbilen, eller rättare sagt hemglassbilen. Det var  två överlyckliga små barn som gick gatan fram med famnen full i glass!




Barnens val, spookisar och glassbåtar!

Trevlig fredagskväll på er alla där ute!!!

Mysig butik på landet.

Finaste och absolut mysigaste inredningsbutiken i lantlig stil, hittar man en bit utanför Uddevalla, vid Svälte/Rotviksbro. Förra veckan var jag och två av mina vänner där, fikade och handlade så klart!
     Jag har under en längre tid velat ha "finglas" till vardags. Inget kul att duka med Orrefors till vardagsmys  m.m
Hittade ett par jättefina glas på fot från MILJÖGÅRDEN samt en korg till mina tepåsar!

                         

Dessa fina glas har nu flyttat in i mitt vitrinskåp!
                                                                                                                                 
 

Korg från Bloomingville  .......                      ..och så här blev det!

Butiken jag skriver om heter TVÅ FRÖKNAR, och är absolut värt ett besök!!!!





Let it be me!

Här kommer ännu ett inlägg från bröllopsdagen den 5 juni. Har sparat en massa fint att skriva om i höstmörkret, och här kommer alltså ännu ett inlägg. Dan Savik, min mans fina vän sjöng tre av låtarna på vårat bröllop.
     Den ena av låtarna, Let it be me, kan ni hitta
här . Han har naturligtvis spelat in en cd, och den fick vi i bröllopspresent!!! Häromdagen i bilen sa vår sexåriga son: -"Det är tur att Dan sjöng för er på bröllopet mamma, det blev så vackert då"!!! Jag kan bara instämma!!!!!TACK DAN!!!

  

Handla nära...handla på SOUL!!

Har förälskat mig i en scarf från Ester Elenora, Isabel. Första gången jag såg den var på Soul här i Uddevalla och tyvärr var den slut i den färgen jag ville ha. Hittade den i en webshop, men det blev aldrig av att jag knappade hem den! Till min stora glädje har Soul fått hem en sändning till, och detta läste jag på deras blogg igår kväll, så imorse slängde jag mig på telefonen, och fick den sista svarta!!!!!KÄRLEK!!!!!!!
Tack Daniella för servicen!!!!!



Bild hämtat från http://www.soul-uddevalla.se/


Kanelbullens dag!


Idag väntas det kanelbullar när barnen kommer hem från skolan!! Personligen tycker jag att det finns för många påhittade dagar i almanackan, men bullens dag är riktigt mysig!!! Ikväll blir det mys med bullar, te och familjen.
(måste erkänna att familjen får ha detta mys utan mig, då jag jobbar!!)
Ha en riktigt fin höstdag där ute!!!!




RSS 2.0