Tonårsmorsa

Idag fyller vår äldsta son 13, tonåring! GRATTIS vår fina kille!Tänkte inte på det förrän en jobbarkompis sa det på FB, nu är du ju tonårsmorsa, oj vad gammal jag kände mig med en gång!! Min älskade son är ju liten ju...i mina ögon!!
     Tänk att det är 13 år sedan han föddes, klockan 19.50, sex veckor för tidigt! Jag kommer ihåg, det var en torsdag, och jag hoppades att barnmorskan och läkaren kunde skynda sig så jag inte missade ett avsnitt av Rederiet som började klockan 20.00. :-) Det blev inget Rederi den kvällen...men en välskapt liten gosse, som jag älskar så villkorslöst mycket!! Det här är till dig finaste F, GRATTIS min älskling!

 

Ledtrådar på dagens presenter, eller, den största av presenterna! Är det någon som kan lista ut vad det är??

 


Vinterkläder

Nu i veckan var jag på en shoppingtur med lilltjejen och min ”parhäst” på jobbet. Överst på listan ; vinterkläder till barnen, och då främst till de små då den store pojken nog hellre väljer kläder själv!
     Vi valde att åka till Överby köpcenter, där min favoritbutik alla kategorier barnkläder ligger: Polarn o.Pyret. Det blev både skidset, vinteroveraller, mössor, vantar och lite tröjor och kjolar!!
     Själv fick jag handlat mig en lila väska från sisters, jättesnygg om ni frågar mig!!! Lilltjejen handlade sig en dagbok med prinsessor på, fast än så länge kan hon bara skriva sitt namn själv!
 
Lilltjejens skidset                                  Lillkillens skidset
 
Randigt it is!!!                                        Tröjor till lillkillen!

Nu förstår ni kanske varför jag ÄLSKAR polarn!!!


Oväntat besök

Oväntat besök, men inte läge att bjuda på Gevalia!!! Till barnens förtjusning har vi nu under en veckas tid sett rådjuren
springa här dagligen. Igår fick jag och dottern se ett rådjur ligga och vila sig i grannens trädgård.Skynda dig och hämta kameran ropade lilltjejen,  och tillsammans smög vi ut på våran trapp och fick det här kortet!!!!

Det är en ganska härlig kontrast att se rådjuren springa här i grannskapet, då vi bor i stan, och inte alls ute på landet.
VALVAKA

Idag hoppas jag att alla har utnyttjat sin rättighet och röstat. Själva har vi, jag och min man, enligt tradition, röstat idag.
Våran tonåring, som precis har läst om regeringen, de olika partierna och om röstnningen i skolan, talade om för oss vid  frukostbordet hur vi skulle gå till väga när vi röstade!!! Tänk vad barnen blir stora fort!!!

Nu är klockan 22.50 och valvakorna sänds för fullt på tv`n! Här hemma följer vi det med spänning, har tänt ljus i höstmörkret och dricker gott te!!

   

Grattis min älskade man!


Nu i veckan har min man, tillika mina barns far fyllt år. Naturligtvis blev det blommor tårta och paket.
Denna födelsedag, var den första som gift!! :-)
Blommor från blommsterlandet.

GRATTIS MIN ÄLSKADE MAN!

En prinsessas dröm.

I början av augusti tog vi en tur till Danmark, där vi bodde med barnen på det nyrenoverade badhotellet i Fredrikshamn. (Scandic) . Shopping hans med och även en tur till Hirtshals och Skagen!
     I Fredrikshamn har de en butik som måste vara alla kvinnors/tjejers dröm, och som jag älskar!!! Butiken, som jag besöker varje gång jag är i Fredrikshamn heter Kronan På Verket. Min lilla tjej fastnade naturligtvis för prinsessklänningarna, och alla fina hårspännen! För 1200:- Dk kan klänningen följa med hem!!! Min lilla fick nöja sig med en massa fina hårspännen, de flesta från Lisbeth Dahl. Kanske blir det en prinsessklänning från Danmark i födelsedagspaket när hon fyller nästa gång!!??

                    


Bort med nappen!!!!

Lilla tjejen börjar bli stor, dags att sluta med babyfasoner!! :-)Två av mina tre barn har haft napp, och sist ut att sluta med den är vår lilla tjej. Hon är dryga fyra året, så vi kanske borde försökt tidigare....Hon har bara använt den till natten, men den har en stor plats i hennes hjärta!!!Jag kanske inte skall skriva den, för hon har en hel ”napp-påse” full med fina nappar, de flesta rosa, som vi nu gjort ett napp-halsband av! Nu har hon varit napp-fri sedan i Söndags och vi lovade henne om hon klarar ända till lördagen skulle vi ta med henne till leksaksaffären så hon fick välja vad hon ville!! Vi var ett bra tag inne på leksaksaffären idag, lilla tjejen hade svårt att välja, men till slut var det en fin Barbie med tillbehör som fick följa med hem!!

Lilltjejen somnade gott ikväll, utan napp!!!


Gårdagens kvällsmat.

Igår kväll gjorde jag en paj, med recept från Västerbottenost. Pajen, som heter Jubileumspaj, smakade jag för första gången hemma hos fina M, när hon hade  kräftskiva för fjorton dagar sedan. Smaken av Västerbottenost tillsammans med bladspenat och rökt lax är verkligen oemotståndlig!Jag kan verkligen rekommendera receptet, då pajen är lätt gjord och dessutom jättesmaskig!!!Vi avnjöt den med en god sallad och ett gott glas rött!

 


FREDAGSMYS

Idag har det varit en ledig fredag för mig och lilltjejen. Pojkarna har varit i skolan och och mannen på jobbet. Egentligen hade jag tänkt en biltur till två fröknar med en mysig fika, men det gråa vädret ändrade våra planer, då städlusten smög sig på. Barnen har gjort godisspett som skall ätas ikväll framför bolibompa, och jag skall strax gå ut och förbereda kvällen mat!
En riktigt mysig fredagskväll önskar jag alla er läsare där ute!!!!
 

      

Födelsedagskort!

Här är det senaste i raden födelsdagskort. Lillkillen skulle på 7-års kalas till en klasskompis.
Killen som tycker om fotboll...fick ett kort i samma tecken!!


Greengate....

Tidigare i veckan var jag och fikade med finaste M,M och K. Men innan vi fikade tog vi oss ett besök på Soul , som inte bara har kläder, utan även inredningsartiklar från danska Greengate.

Med mig ut från butiken fick jag två fina Latte cup`s, Victoria multi, som jag tänker använda som små skålar.

 

Dessutom fick man även ett exemplar utav Vinterkatalogen, och jag kan lova att det är mycket fint för ögat!!! Själv har jag siktat in mig på julgranskulorna i cup cakes!!!ME LIKE!!!!


Rekommenderar alla som är i närheten, eller har vägarna förbi...kika in på Soul, de har mycket fina kläder från bland annat Object.


Skolstart

För två veckor sedan, räknat från imorgon måndag, började vår minsta pojk i ettan!!! Tänk vad tiden går fort!!!!!!!!(vilka föräldrar säger inte det?) Ny väska,pennfack och innertofflor skulle inhandlas till första dagen, och så bänkpapper förstås!!
     Väskan blev en svart kånken ifrån svenska fjällräven, klassisk och snygg!!

 
Crocs i marinblått/vitt/rött                  Fjällrävenväska från Intersport (kånken)

 
Pennfack från Åhlens......                         ........laddat med en massa pennor!!

Bänkpapper med Paul Frank, från Bokia.

Det var en stor kille som började ettan!!!!!!

RSS 2.0